Sluit menu

Belevenisprogramma

Geniet iedere dag weer van meerdere magische en onvergetelijke rituelen in onze resorts. Onze rituelen zijn gratis inbegrepen (m.u.v. de klankschalensessies) als onderdeel van het verblijf bij BLUE Wellnessresort Leiden. Een rustgevende klankschaalsessie, een floatsessie die je gewichtloos gevoel geeft of een opgieting waarbij je even kunt resetten.

In verband met de extra coronamaatregelen hanteren we momenteel een aangepast belevenisprogramma. Meer informatie over de huidige rituelen kun je tijdens jouw bezoek vragen aan de receptiemedewerkers.

Ons professionele belevenisprogramma is gericht op gezondheid en stabiliteit.

Opgieting

    

Een ritueel van zien, horen, ruiken en voelen.

Wat is een opgieting?
De opgieting is een ritueel dat gebaseerd is op de traditionele verdampingstechniek door gebruik te maken van water verrijkt met natuurlijke etherische oliën. Wanneer het water op de verwarmde stenen van de sauna wordt gegoten komt er een dampstoot met gezondheid bevorderende eigenschappen vrij.

BLUE Wellnessresort Leiden biedt iedere dag weer de mogelijkheid om deel te nemen aan deze sauna-ervaring als onderdeel van het belevenisprogramma. 

Een magisch moment
Onze opgietingen vinden plaats in de opgietsauna. Deze sauna bevind zich naast de cocoonruimte. Zodra je uit de opgietcabine stapt heb je een prachtig uitzicht richting de Noordzee. Maak het jezelf gemakkelijk en neem plaats in de cabine. 

Het ritueel duurt ongeveer 15 minuten en tijdens het ritueel stijgt de hitte constant (in werkelijkheid voelt het alsof de temperatuur stijgt, terwijl deze eigenlijk daalt). Als het je eerste keer is, kies dan het laagste niveau van de sauna. Je kunt de sauna op elk moment verlaten als de hitte te intens wordt, maar de complete ervaring is het zeker waard. Daag jezelf uit om tot het einde te blijven.

Ieder opgietritueel is anders
De saunameester komt gekleed in de traditionele rok en draagt ​​een houten emmer met ijsballen. Deze ijsballen zijn doordrenkt met verschillende pure en natuurlijke essentiële oliën die tijdens het ritueel gebruikt zullen worden. Als eerste zal de sauna meester zich voorstellen om vervolgens de stappen van het ritueel uit te leggen.

De etherische oliën en de muziek zijn zorgvuldig gekozen door de saunameesters om een ​​unieke voorstelling te creëren die bij hen past! De muziek begint en neemt je mee. De saunameester zet de eerste met etherische olie doordrenkte ijsbal op de hete stenen. De voorstelling is begonnen.

De saunameester gebruikt een grote handdoek om de lucht in beweging te brengen. Het enige wat jij hoeft te doen is diep ademhalen zodat de etherische oliën hun werk kunnen doen. De essentiële oliën, de zorgvuldig geselecteerde muziek en de hitte die tijdens het ritueel intenser wordt: deze ervaring is een absolute must om mee te maken.

Floatation

  

Een buitengewone ervaring: beleef gewichtloosheid.

Wat is floatation?
Heb je een rustig momentje voor jezelf nodig? Tijdens een floatation sessie maak je opnieuw verbinding met je lichaam en geest. Het ritueel is ontwikkeld in de jaren vijftig toen men elkaar liet drijven in warm met zout doordrenkt water in een relaxte en diep ontspannende omgeving.

In ons intieme kruidenbad vinden de sessies plaats. Focus je op je eigen lichaam, adem in en adem uit en blijf zonder enige inspanning 15 minuten op het water drijven.

Wat kun je verwachten?
Het eerste dat opvalt tijdens dit ritueel is dat het water dicht bij de huidtemperatuur wordt gehouden. Hierdoor wordt het moeilijker wordt om te bepalen welke delen van het lichaam in contact komen met het water en welke niet. Mensen beschrijven dit gevoel wel een alsof je aan het zweven bent. 

In tegenstelling tot een welverdiend bubbelbad of een frisse duik in het zwembad, kun je tijdens een floatsessie totale gewichtloosheid ervaren. En geloof ons nu maar, dit voelt echt heel goed.

Klankschaalsessie

Ervaar rust in je hoofd

Wat is een klankschaalsessie?
Een klankschaalsessie is in wezen een kleine meditatieklas die als doel heeft je naar een diepe meditatieve staat te leiden. Tijdens de sessie neemt iedereen plaats op comfortabele ligbedden. Terwijl de instructeur ritmische omgevingsgeluiden creëert droom jij heerlijk weg bij iedere slag die je in een diepere staat van ontspanning brengt. 

Over het algemeen is deze perfect om stress te beheersen en je algehele welzijn te verbeteren. Hoewel het eenvoudig klinkt, weten we allemaal dat het heel moeilijk kan zijn als je nog ooit echt hebt geprobeerd om te mediteren. Het is al moeilijk genoeg om de afleiding in je fysieke omgeving te stillen, laat staan de afleiding in je eigen brein.

Ontstaan van geluidtherapie
Geluidstherapie bestaat al duizenden jaren. Hoewel het gebruik van klankheling in veel spirituele en heilige culturele tradities terug te vinden is, wordt klankheling pas nu herontdekt in de helende kunsten. Ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, is het basisprincipe van geluidsheling dat alle materie energie is. Deze energie is eeuwig en in een constante staat van trilling of resonantie. Deze vibratie is de basis voor al het bestaan.

Een klankschalensessie duurt 30 minuten en kost € 4,95 p.p. en wordt gegeven op basis van reservering.